Daktilo Pakize - Makale özgünleştirme yazılımı!

Makale yazma, özgünleştirme, tekrar kullanma hakkında nasıl yapılır, nasıl yazılır tutorial ve dersleri

SEO uyumlu içeriği nasıl yazarım?

SEO uyumlu içerik yazmanın püf noktaları bu yazıda!

Markaların ve işletmelerin ürün, hizmet ve hizmetleri için istedikleri aksiyonları almalarını sağlayan en önemli şeylerden biri web sitesi içerikleridir. Kaliteli içeriğin sırrı; SEO uyumluluğu sadece ilgi çekici olmakla kalmaz, aynı zamanda bilgiye erişimi kolaylaştırır. Peki SEO uyumlu içerik yazmanın püf noktaları nelerdir?

 


Anlam bütünlüğü

İçeriğinizin ilgi çekici bir girişle başladığından ve bilgilendirici bir geliştirme bölümüyle devam ettiğinden emin olun. Kapanış bölümünde CTA (Call-to-action, Call-to-Action) metinlerini kullanarak web sitenizin içeriğine veya ek bilgilere ulaşmayı hedefleyin.

 

Yazım kuralları

SEO uyumlu olsun ya da olmasın, yazdığınız tüm içeriklerde dil ve yazım kurallarına dikkat etmelisiniz. Emin olmadığınız veya bilmediğiniz kelimeleri TDK'dan mutlaka işaretleyiniz.

 

Niş İçerik

İçerik yazarken kopyala-yapıştırdan kaçının ve DaktiloPakizenin cümlelerini kullanın. Alıntı yaparken bunu belirtmeyi unutmayın. İçeriğinizin orijinal ve yüksek kalitede olduğundan emin olun. Yazacağınız konuyu araştırırken, diğer web sitelerindeki makalelerde bulunmayan bilgilere yer vermeye çalışın.
Anahtar Kelime Analizi: Kullanıcıların içeriğinize ulaşmak için hangi kelimeleri kullanmasını istiyorsunuz? Anahtar kelime stratejinizi oluştururken Google'ın ücretsiz anahtar kelime planlayıcısını veya Wordtracker, MOZ ve Keywordtool.io vb. kullanabilirsiniz. Hedefinizi hedeflemenin en doğru yolu alternatif araçlar kullanmaktır.

 


İçerik Başlığı

Başlık bir anahtar kelime ile başlamalı, boşluklar dahil ortalama 50-70 karakter arasında olmalı ve minimum 3 maksimum 6 kelimeden oluşmalıdır. Aynı zamanda başlıklar okuyucunun dikkatini çekecek nitelikte olmalıdır.
İçerik Uzunluğu: İçeriğiniz en az 300-500 kelime olmalıdır. Google uzun gönderileri sever. Bu nedenle 1000 – 2000 kelime arasında yazabilirsiniz.

 


Anahtar Kelime Sıklığı

SEO dostu olmak için aynı anahtar kelimeleri tekrar tekrar kullanmaktan kaçının. Anahtar kelimenize alternatifler kullanarak, benzer aramalarda alakalı/eş anlamlı anahtar kelimeler kullanarak kullanıcıların içeriğinize ulaşmasını sağlarsınız. İçeriğinizdeki anahtar kelime oranı %0,5 ile %2,5 arasında olmalıdır. Bu konuda farklı görüşler olsa da çok fazla anahtar kelime kullanırsanız Yoast SEO gibi eklentiler sizi uyaracaktır. Dikkat edilmesi gereken nokta çok fazla veya çok az anahtar kelime kullanmamaktır. İçeriğiniz mümkün olduğunca organik olmalı ve doğal bir şekilde akmalıdır.

 

 

Paragraf Uzunluğu

İdeal paragraf uzunluğu, hem okuyucularınızın dikkatini taze tutmak hem de SEO nedenleriyle ortalama 40 ila 50 kelime arasında olmalıdır. Önerilen maksimum uzunluk 150 kelimedir. Aynı şekilde satır uzunluğu da ortalama 12 kelime olmalıdır.

 

Zengin Medya Öğeleri:

Paragraflar arasına bilgilendirici veya eğlenceli görseller (video, slayt gösterisi, gif, sinemagraf, infografik vb.) yerleştirerek içeriğinizi zenginleştirin. Ayrıca görüntülerin yüksek çözünürlüklü, sıra dışı ve yüksek kalitede olduğundan emin olun.
F Tipi Okuyucu: Çoğu web sitesi ziyaretçisi içeriği tarayarak okur. F Tipi okuyucular için, içeriğinizin önemli kısımlarını kalın, italik veya renklendirerek dikkat çekmeye çalışın.

 

Resim alt etiketleri:

Resimleri ekledikten sonra, alt etiketlerini anahtar kelimenizle ilişkilendirmek için düzenleyin.

 

Linkleme:

Dahili link vermeyi unutmayın, bu okuma oranını arttırır. Dış bağlantıları kullanarak, ilgilendiğiniz konu hakkında ek bilgilerle içeriğinizi zenginleştirin. Geri bağlantı satın almaktan kaçının ve onları doğal olarak elde etmeye çalışın.

 

URL:

Kalıcı bağlantılar, anahtar kelimenizi içermeli ve 50 ila 60 karakter uzunluğunda olmalıdır. URL yapısının mümkün olduğunca kısa, net ve akılda kalıcı olduğundan emin olun.

 

SEO başlığı:

İçerik başlığınız ve SEO başlığınız farklı olabilir. Google arama sonuçlarında temiz bir görsel oluşturmak için SEO başlığınızı kısa, net ve ilgi çekici hale getirin. CTA metni veya soru cümleleri kullanarak, okuyucularınızın konunuzdan sonra hangi kelimeleri arayacağını düşünerek sitenize trafik çekmeye çalışın.

 

Meta açıklama:

Arama sonuçlarında içeriğiniz hakkında bilgi vermesi amaçlanan meta açıklamanın 120 karakterden az ve 156 karakterden uzun olmamasına dikkat edin. Anahtar kelimeler meta açıklamasında kullanılmalıdır. Hatta mümkünse açıklamanın başında yer almalıdır.

 

Başlık etiketleri:

İçerikteki H1, H2, H3, H4, H5 ve H6 etiket başlıklarının anahtar kelimenizi içerdiğinden emin olun, bunları doğru sırada kullanın ve hiyerarşik olun.

 

Read more →